Beslut om att avveckla satsning i Umeå
(publicerat 2017-12-27)

Engagerade djurvänner har sedan 2014 drivit frågan om att starta upp en ny region för Svenska Djurambulansen i Umeå och dess kranskommuner. För att kunna säkra framtiden för hela föreningen är det viktigt med välgrundade beslut, därför har vi sedan dess noggrant utrett möjligheterna gällande denna eventuella uppstart då det är ett stort steg att öppna på en helt ny ort.

Utredningen visade tyvärr att regionen inte klarar uppsatta mål[1] samt att det saknas erfarna och engagerade ledare till flera ansvarsposter, vilket är ett måste för att kunna driva en så pass komplex verksamhet som det innebär att ha jour dygnet runt endast med hjälp av volontärer. Trots att välviljan och engagemanget har varit betydande så räcker således varken pengar eller volontärer till för en satsning. Utöver det ser vi även att antalet smådjursägare är för få till antalet och över den geografiska ytan, för att kunna driva denna typ av verksamhet. Det saknas även viltrehabiliterare i området. Med det sagt betyder det att det enligt våra beräkningar skulle vara för få larm för att kunna motivera att bedriva en dygnet runt-jour.

Styrelsen för Svenska Djurambulansen har därför 2017-11-25 tagit beslutet att avveckla satsningen i Umeå. Insamlade medel kommer, enligt tidigare överenskommelse, att gå till andra ändamål inom föreningen.

Vi vill från djupen av våra hjärtan tacka er som har varit så flitiga, givmilda och engagerade för djurens bästa!

”Det känns tungt att inte kunna gå vidare med att öppna en ny region, men vi måste först och främst växa och stå stadigt där vi redan är, även om det är oförändrat föreningens fokus att täcka större delar av Sverige. Vi behöver idag förnya den befintliga fordonsparken i Stockholm och Göteborg för att hantera det ökande antal larm som inkommer, målet är att ha tre nya djurambulanser i varje befintlig region innan vi växer vidare till nästa region” – säger Camilla Larsson, Generalsekreterare för Svenska Djurambulansen.

Vid frågor, kontakta oss gärna på genom kontaktformuläret nedan.

[1] Målsättning (krav) Utfall
Antal stödmedlemmar 400 st 232 st
Insamlade medel 250.000 kr 51.660 kr
Antal volontärer 30 st 5 stKontakta oss

Mottagare

Ditt namn

Din e-mailadress

Ditt meddelande

Till Toppen