Galler på skorsten räddar ugglor

Vår volontär Allan fick in ett larm från en husägare som varit bortrest en längre tid och som hittat en fågel i kaminen. Allan åkte dit och närmade sig fågeln försiktigt och lyckades till slut få ut fågeln oskadd. Det visade sig vara en kattuggla som senare döptes till ”Kalle”. Han transporterades till Fågelcentralen där han fick vård och tid för återhämtning. Denna gången slutade det lyckligt och ugglan kunde efter några dagar släppas ut i samma område som den hittades.

Att ugglor hittas i skorstenar är ett återkommande problem då de ibland tycker att en skorsten är ett alldeles perfekt ställe att bygga bo i.

För dig som bor i hus finns det en enkel åtgärd att göra för förhindra detta – ett galler ovanför din skorsten. Genom denna enkla åtgärd kan många fåglars liv räddas.

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på google
Google+