Klockan är 10.30 och vi har fått larm

Olycka i Klaraberg hund

Klockan är 10.30 och vi har fått larm. Brandkåren vill att vi åker till Karlbergs Strand där det har inträffat en bilolycka. Det finns två hundar i en bil varav en är avliden; den ena hunden är en liten dvärgschnauzer som tyvärr inte klarade krocken och den andra hunden är en rottweiler.

Det är lördag och idag ska jag åka med Leif för att få mer kunskap och erfarenhet innan jag kan börja köra själv. Jag som skriver heter Nina och är ny chaufförsvolontär för Svenska Djurambulansen.

Vi var snabbt på plats och blev insläppta av TMA-bilarna som hade stängt av området  (det är skyddsbilar så vi inte blir påkörda). Bilen var illa tilltygad och det var glassplitter överallt och rottweilern var stressad. Jag försökte lugna hunden men han var väldigt rädd.

Brandmännen hjälpte oss att krossa en ruta och Leif hjälpte rottweilern ut ur bilen. Strax efter kunde vi sätta in hunden in i vår djurambulans och vi körde honom till AniCura Djursjukhuset Albano i Danderyd där han fick undersökas och han verkar ha klarat sig bra trots allt. Även om han var stressad och rädd så kom han fram till mig och stod och hängde mot mina ben och kelade. Den avlidna lille dvärgschnauzern bar jag in på en filt för omhändertagande.

Som ny volontär blev jag många erfarenheter rikare på många plan idag och jag är tacksam för att jag hade Leif vid min sida som trygghet. Det var en väldigt tragisk upplevelse med hunden som inte klarade sig, men jag är ändå glad för att jag fick vara med och hjälpa till så rottweilern kom till djursjukhuset och den lilla avlidna vovven fick ett mjukt omhändertagande och avslut med hjälp av oss på Svenska Djurambulansen.

//Nina, chaufförsvolontär

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på google
Google+