Volontär i rampljuset: Matte Eklund

Lugna och medkännande Matte är en av våra fantastiska volontärer. Han är en närvarande och stabil klippa i stressade situationer som gärna sätter bull’s eye i dart. Lär känna honom lite bättre här.

Ålder: 56

Bor: Huddinge, söder om Stockholm

Djur: Minn, en Miniature Australian Shepherd på 2 år som egentligen växt över gränsen för mini

 

Hur länge har du varit volontär för Svenska Djurambulansen?

Det är närmare 6 år nu. Jag är den i Stockholm som är aktiv för tillfället som kört längst tid.

Hur kommer det sig att du blev volontär för just Svenska Djurambulansen?
Det började egentligen med att jag blev givare efter att ha stött på en djurambulans som var och informerade på en hundtävling jag besökte. Några år senare dök det upp en annons i lokaltidningen där det stod att Svenska Djurambulansen sökte chaufförsvolontärer med god lokalkännedom i Stockholm. Min kärlek till djur var det som fick mig att ansöka, det kändes givet att viga lite av min tid till att hjälpa djur.

 

Vad innebär ditt arbete i organisationen och hur känns det efter ett arbetspass?

Mitt arbete som chaufförsvolontär innebär en glädje i att kunna hjälpa människor som kanske inte har möjligheten att ta sig snabbt in till djursjukhus själva. Det ger mig möjlighet att hjälpa såväl vilda som tama djur.

Känslan efter ett arbetspass är mycket varierande och beror på vad som hänt under de 48 timmarna och hur många larm man fått. Men oavsett hur passet sett ut känns det alltid bra att ha fått hjälpa till och jag känner mig nöjd.

Vad betyder djur för dig och var kommer intresset från?
Intresset kommer från att jag mer eller mindre alltid haft djur. Från det att jag var liten har jag umgåtts med allt från akvariefiskar och dansmöss till katter, fåglar och hundar. Djur betyder väldigt mycket för mig och det är därför viktigt för mig att kunna vara ett stöd och hjälpa dem när de behöver. Oavsett om de är mina egna, andras eller vilda djur.’

 

Text: Martina Svensson
Foto: Linda Broström – Lindisima.se

Kommentarer