Hon utvecklar Svenska Djurambulansens verksamhet

Svenska Djurambulansen har ett flertal viktiga funktioner som driver organisationen framåt, såväl det dagliga arbetet som de framtida målen tas omhand av driven och kompetent personal. Som ett steg i att säkra att arbetet sköts effektivt och att våra visioner kan bli verklighet har nu Svenska Djurambulansen anställt en utvecklingsansvarig – Josefine Hjalmarsson.

Men Josefine är inte ny i organisationen. För snart fyra år sedan började hon som chaufförsvolontär och har bland annat varit den som iförd tomteluva kört djurambulansen i Västra Götaland under julafton. Även om hon tyckt mycket om denna roll, kände hon att hon ville ge och göra mer för verksamheten. Tidigare i år klev hon därför in i rollen som utvecklingsansvarig. Positionen innebär att Josefine bland annat ser över arbetsprocesserna i våra två regioner för att skapa ett och samma arbetssätt som sedan ska kunna implementeras i kommande regioner.

– För mig är det viktigt att se till alla delar, på vad som behöver utvecklas och hur. Med ett och samma arbetssätt får vi en stabil grund att ta med oss in i nästa region vi öppnar upp, säger Josefine.

Svenska Djurambulansens vision är bland annat att kunna hjälpa djur i flera delar av Sverige. Och Josefine avslöjar att nästa region man tittar på att starta upp i är Skåne med utgångspunkt Malmö, men inget är beslutat ännu. Inom fem år hoppas Josefine att djurambulanserna inte bara ska börja rulla i Skåne, utan även att fler ambulanser ska finnas tillgängliga i de regioner man jobbar i idag. Detta för att säkerställa att alla djur i behov faktiskt ska kunna få snabb hjälp från de fantastiska volontärschaufförerna. Vidare ser hon också att kunskapen kring och vetskapen om verksamheten ska öka.

Josefine har alltid haft ett intresse för djur

Intresset för djur har funnits med Josefine hela livet. Hon växte upp på en gård med allt från hundar och katter till får, hästar, grisar och fåglar kring sig. Djuren har sedan barnsben varit hennes största intresse. Målet var tidigt att bli veterinär, men livet tog en ny vändning och ledde henne istället in på andra banor. Dock har drömmen om att få arbeta med djur och deras välmående ständigt legat och gnagt hos henne. En dröm som nu alltså förverkligats.

– Jag har världens bästa jobb, det har jag verkligen. Det är utmanande och utvecklande, såväl för mig som för föreningen, berättar Josefine.

Framtiden för Svenska Djurambulansen tycker Josefine ser mycket ljus ut. Inte bara med tanke på visionerna som finns, utan också tack vare de personer som dagligen arbetar hårt för att uppnå dem.

-Vi har alla möjligheter att framåt kunna synas och finnas till för många fler, något som är ett av våra primära mål. Vi kommer växa inom våra regioner, ha en större volontärsskara och kanske också en trygghet i fler anställda. Det är vad jag tror, säger Josefine.

Lite kort om Josefine

37 år och boende i Kungälv, med siktet inställt på Skåne, tillsammans med sin sambo och deras två adoptivhundar – en bordercollie och en bordercolliemix. Hon är bland annat utbildad till fysioterapeut, PT och friskvårdskonsulent för hund samt djurvårdare med D9-kompetens. Josefine beskrivs som en ärlig och lojal person som gillar struktur. Med sitt starka driv arbetar hon för att utveckla Svenska Djurambulansen mot visionen om att hjälpa så många djur i nöd som möjligt genom en väloljad organisation.

Text: Martina Svensson
Foto: Linda Otterstedt

Kommentarer