Om våra fordon

En växande fordonspark

När föreningen startade, år 2008, köpte föreningens grundare William Wright in en djurambulans som han själv körde tills att behovet blev så stort att han inte kunde sköta sitt eget jobb. Fler och fler eldsjälar anslöt och en volontärorganisation var född.

Tack vare gåvor i form av donationer från privatpersoner och företag har vi i dagsläget åtta djurambulanser av modellen Volkswagen Multivan, som är speciellt utrustade för ändamålet. Fyra djurambulanser är placerade i Västra Götaland och fyra finns i Stockholms län. 

Bakom varje djurambulans namn finns en alldeles speciell historia, läs mer och se bilder här.

 

För en säker och professionell transport

Alla våra djurambulanser är ombyggda och speciellt utrustade för ändamålet. Allt för att vi ska kunna utföra en säker och professionell transport. De är besiktigade och godkända av Länsstyrelsen och Jordbruksverket. Vi transporterar alla tamdjur upp till största hund samt vilda fåglar och småvilt.

Funktioner och utrustning

Bak i bilen har vi en stor, specialbyggd hundbur som går att dela i två utrymmen. Här finns även ramp, bår, akutväska, viltkartonger och annan nödvändig utrustning som behövs i vårt arbete.

I skåpet, på djurambulansens högra sida, finns kattbur och förvaringslådor med förbrukningsmateriel och utrustning. Alltifrån verktyg och skyddsutrustning till städ- och hygienartiklar.

Att bilarna är utrustade med brandsläckare, alkolås och annan viktig säkerhetsutrustning är en självklarhet för oss. Alla våra bilar är helförsäkrade och vi har serviceavtal med Volkswagen med löpande intervaller.
Vi strävar efter och arbetar ständigt med att våra djurambulanser ska vara optimala för uppdraget. I dag vågar vi säga att vi har lyckats riktigt bra! Tack vare alla våra fantastiska givare.

Alla våra djurambulanser har fått sina namn efter personer som betytt särskilt mycket för föreningen.