Sökes för anställning:

Operativt ansvarig, Sverige

Svenska Djurambulansen är en ideell volontärverksamhet med uppdraget att hjälpa djur och djurägare i nöd genom en säker och professionell transport till veterinär eller annan lämplig instans. De som kör djurambulanserna gör det utan ersättning, helt ideellt på sin fritid.

Föreningen grundades 2008 i Göteborg och finns sedan 2011 även i Stockholm. Föreningens mål är att växa vidare till fler platser i Sverige, och bli en av Sveriges mest erkända djurhjälpsinstanser för att främja djurs trygghet, hälsa och minska onödigt lidande.

Föreningen växer och vi söker nu att anställa en ”Operativt ansvarig, Sverige” som kommer ansvara för den dagliga jourverksamheten i våra regioner. Den dagliga jourverksamheten innebär att hålla våra fordon i två regioner (och förhoppningsvis snart en tredje) i ständig jour som körs av chaufförsvolontärer. I varje region finns en operativ styrgrupp som hjälps åt med den dagliga driften med allt från schemaläggning, rekrytering, fordonsunderhåll, utbildning och volontärstöd.

Din roll är att stötta, leda och följa upp alla volontärer i deras respektive roller, så att styrgruppen framgångsrikt kan förvalta jourverksamheten. Din roll innebär många personliga kontakter, mycket administration och kräver att du kan hantera flera parallella uppgifter samtidigt.

Förutsättningar för dig som söker:

  • Erfarenhet av att leda och utveckla personal
  • Hög administrativ förmåga
  • Starkt personligt ledarskap
  • Erfarenhet av rekrytering
  • Har B-körkort
  • Bor i Stockholms län
  • Kan arbeta oregelbundna tider (eftersom arbetet utförs tillsammans med volontärer som gör det på sin fritid måste du anpassa dig efter detta, därav förekommer både arbete på kvällar och helger)
  • Kan resa cirka 3-6 dygn per månad
  • Tidigare engagemang inom ideell förening
  • Sann djurvän
 

Vi söker en prestigelös hands-on ledare som trivs i en roll där du är en i gänget och jobbar tillsammans med volontärerna för att skapa en god kultur som genomsyras av föreningens värderingar: helhjärtat, professionellt och empatiskt. Du har förmågan att entusiasmera och engagera samtidigt som du är en tydlig kravställare. Du är även ansvarstagande, har lätt för att se helheten och skapa ett positivt resultat för våra brukare, givare och volontärer. Du rapporterar till Generalsekreterare och ingår i organisationens ledningsgrupp.

Som person är du uppmärksam, pålitlig och engagerad. Du brinner för ledarskap och tron på människors förmåga till utveckling. Du har förmågan att utveckla och coacha dina medarbetare och matcha rätt person till rätt uppdrag. Som ledare är du driven och har även utvecklat ett starkt personligt ledarskap.

Du är van att arbeta självständigt utifrån ett mål och resultatinriktat synsätt samtidigt som du är en teamarbetare som samspelar med andra med fokus på drift och daglig styrning. Du trivs med att skapa kontakter och utveckla goda relationer såväl internt som externt.

Vår verksamhet klassas som en av Sveriges mest komplexa volontärverksamheter och att vara anställd i en organisation som drivs av volontärer är en stor utmaning, men också väldigt givande. Du kommer ha en viktig nyckelroll för en populär och växande organisation med siktet inställt på att bli rikstäckande. Ditt uppdrag bidrar till ökad djurvälfärd och du gör det möjligt för fler djur och djurägare att få hjälp i en akut situation.

Anställningsform: tillsvidare med 6 månaders provanställning
Anställningsdatum: enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: 100%
Befattningens placering: Stockholm
Månadslön: 32 000 kr
Sista ansökningsdag: 2021-02-25
Kontaktpersoner: Camilla Larsson
camilla.larsson@svenskadjurambulansen.se