Vi är en ideell förening

Vi är helt beroende av donationer, månadsgivare, årsgivare och sponsorer. De som arbetar inom Svenska Djurambulansen är volontärer och får således inte betalt. Vi transporterar skadade eller sjuka djur så som hundar, katter, smådjur, fåglar och småvilt till veterinär eller annan lämplig instans.​

Hur allt startade

Föreningen grundades av William Wright år 2008.

" På väg till jobbet en morgon såg han en påkörd katt längs med vägen. Djurvän som han är, stannade han och upptäckte att katten fortfarande levde. Han ringde då runt till olika instanser men fann ingen som kunde hjälpa den döende katten så han körde själv katten till en klinik som gick med på att behandla den för sina skador. "

Men tanken på att det inte fanns någon som hade – eller kände – ansvar över katten satt kvar i huvudet. Efter en del funderingar och samtal startade han Djurambulansen (idag Svenska Djurambulansen) för att hjälpa skadade djur.

En djurambulans köptes in och William körde den själv tills behovet blev så stort att han inte kunde sköta sitt eget jobb utan att det gick ut över de skadade djuren. Fler och fler eldsjälar som förstod behovet ville hjälpa till och en volontärorganisation var född.

Vår vision

Svenska Djurambulansen vision är att bli Sveriges mest erkända sjuktransport för djur, och att främja djurs trygghet, hälsa och minska onödigt lidande genom en säker och professionell transport till rätt instans.

Vår värdegrund

Helhjärtat

I föreningen finns en drivkraft som vi bär med oss och som skapar möjligheter att hjälpa dem som är särskilt utsatta, speciellt med knappa resurser. Genom att engagera sig och ge det lilla extra i alla situationer kan vi också arbeta bärkraftigt och uppnå trygghet, hälsa och minska onödigt lidande.

Empatiskt

Vi möter i vårt uppdrag djur och djurägare som är extra utsatta. För att därmed främja trygghet, hälsa och minska onödigt lidande är det av extra vikt att alla volontärer har ett empatiskt bemötande mot varandra såväl som djur och djurägare.

Professionellt

Vi agerar professionellt i alla sammanhang. Vi bemöter varandra och vår omvärld med respekt och ödmjukhet. Med stolthet och framtidstro siktar vi mot en professionell och hållbar förening som skall finnas kvar om hundra år.

Styrelsen

Även styrelsen är volontärer och bidrar med kunskap och erfarenhet på ledig tid. Här kan du läsa mer om vilka vi är.

Johan Söderström

Ordförande

Med en bakgrund från ledande positioner i storföretag så som SAP Fieldglass och Randstad, är vi glada att ha Johan som en tydlig och visionär ordförande.

När Johan tog över som ordförare i september 2015 fick han överta en förening som var i kris på grund av att larmen ökat drastiskt och ekonomin dalat som följd av detta. Han fick sätta in flera tuffa åtgärder, både organisatoriska, ekonomiska och verksamheten granskades för att hitta möjliga förbättringsåtgärder. Efter ett hårt arbete avslutades året med både plusresultat och förbättrat arbetssätt, dock är det ett arbete som löper på varje år för att kunna möta utmaningarna som föreningen stöter på.

Johan bor i Göteborg med sina barn och jakthunden Harvey, som är en Kleiner Munsterländer. På sin lediga tid tar de båda gärna en joggingtur vid någon av stadens vackra naturområden.

Mikael Billefält

Ekonomiansvarig

Arbetar på en statlig myndighet som HR-partner. Har i hela sitt liv varit omgiven av djur, från apor till vandrande pinnar och uppvuxen i ett hem som alltid varit öppet för djur som inte haft trygghet någon annanstans. När Mikael fick egen familj har det alltid funnits olika djur och senaste tillskottet heter Rune och är en svart stor pudel. Efter arbetstid är det Rune och hustrun som Mikael ägnar sin tid åt.

Agge Sjöbom

Ledamot​

Agge jobbar som Floor Manager på Tekniska Muséet i Stockholm, kör MC och har en dalmatiner som heter Pasha. Agge har varit djurambulanschaufför i Svenska Djurambulansen sedan 2014 och kör fortfarande fasta pass varje månad. Har tillsammans med Nina medverkat i tv-programmet SOS Djur på kanal 7.

Magdalena Nordenwall​

Ledamot​

Har en lång bakgrund som marknadsprojektledare, främst från Telia Company. Bor i Göteborg med en Maine Coon och en Birma, gillar att måla, skulptera och yoga på sin fritid. Är även aktiv i föreningen på andra sätt och har bl.a. byggt upp teamet för sociala medier och hur vi kommunicerar effektfullt till våra många följare.

Nina Stjerndorff

Ledamot

En skåning som hittade kärleken i Stockholm, där hon nu bor med fru och två barn. Arbetar som väktare och är djurambulanschaufför och jouransvarig i Stockholm sedan 2015. Har i egenskap av sitt volontäruppdrag medverkat i tv-programmet SOS Djur på kanal 7.

Nils Holmgren

Ledamot

Verksam inom Telia Company sedan ett flertal år. Familjen består av hustru samt vuxen dotter och sist men inte minst Rufus, en nioårig Shar Pei. Längre lediga stunder tillbringas med familjen på Öland bland djur och natur. Har fram tills nyligen varit ordförande i den lokala scoutkåren i Stockholm.

Johan Eklund

Ledamot​
Ekonomen från Trollhättan som flyttade söderut för att plugga på Göteborgs Universitet. Där tog han en magisterexamen i ekonomi men halkade senare i arbetslivet in på IT. Bor fortsatt kvar i västkuststaden tillsammans med sin fru och två barn. Johan växte upp med en stor rottweilertik och tillbringade barndomens somrar på sin mormors bondgård. På fritiden älskar han att vara ute i naturen och är även scoutledare.

Stefan Roos

Ledamot
Stefan är jurist och nyligen pensionerad efter att ha arbetat inom Världsbanken i Washington DC sedan år 2006 som ansvarig för en inköpsenhet. Stor djurvän uppvuxen i ett hem med flertal hundar. Hemvänt till Ekerö och letar efter en dansk/svensk gårdshund till att bli välkommen i familjen. Ledig tid tillbringas gärna i fjällstugan belägen i Jämtland.

Hans F Gustavsson

Ledamot​
Hans är nyligen pensionerad från Telia där han har arbetat i 48 år och även varit arbetstagarrepresentant i Telias styrelse. Han ser sig själv som en typisk föreningsmänniska har haft flera fackliga uppdrag. Hans är uppvuxen med båtliv, är en naturmänniska och har haft undulater och kaniner tidigare.

Felicia

Ledamot

Ledamot sedan maj 2021. Felicia är uppvuxen i Göteborg och haft både hundar och katter omkring sig under hela uppväxten. Som barn höll hon även på med hästar. Hennes första egna husdjur var en guldhamster. Idag har hon en katt som heter Lova, adopterad från en katthem. Våren 2017 började Felicias engagemang i Svenska djurambulansen som chaufförsvolontär. Hon har arbetat som undersköterska sedan 2010 inom flera områden, framförallt på en hjärtavdelning på Östra sjukhuset i Göteborg. Hon har även läst en del tekniska kurser på högskola och idag arbetar hon inom ambulanssjukvården. Felicia bor i Kungälv och brukar ägna sin fritid åt träning, mat, bakning och vänner.

Eva Qvistgaard

Ledamot​
Ny i styrelsen sedan årsmötet 2021 och ser med spänning fram emot att lära känna organisationen. Bor i Kungälv sedan 2004, innan dess både Kristianstad och Halmstad. Utbildad Idrottspedagog och spenderat 6 år som Verksamhetsansvarig i Hallands Läns 4H i början av 90-talet. Därefter in på högskolan igen och ut som Utvecklingsingenjör vilket ledde till 20 år på Volvo Personvagnar. Numera spelarutbildningsansvarig på Göteborgs Fotbollförbund. Fritiden har alltid handlat om djur och idrott, hamstrar, undulater, hundar, katter, hästar och för närvarande en blandis-katt, en Norsk Skogskatt och en 6 månaders Pinscher. Assisterande tränare för IFK Göteborgs Damlag och fotbollsnörd.

Ekonomi

För att bibehålla hög trovärdighet har föreningen valt att ha en sträng intern kontroll av ekonomin. Det betyder att vår ekonomi löpande kontrolleras av externa konsulter – som inte är i beroendeställning till föreningen – så som Price Water House samt Grant Thornton med auktoriserad revisor. Vi genomför även revision av styrelsens arbete genom förtroendevald revisor.

Karin Eriksson

Auktoriserad revisor
Grant Thornton

Helena Wilhelmsson​

Auktoriserad redovisningskonsult
Aspia

Phrida Olsson

Förtroendevald revisor

Administrativ personal

Svenska Djurambulansen har möjlighet att bibehålla en liten personalstyrka i proportion till vårt höga givarantal och krävande volontärverksamhet tack vare de många ideella som engagerar sig.

Camilla Larsson

Verksamhetsansvarig

Camilla har en mångårig erfarenhet som driven projektledare och kundansvarig från internationella företag som Krusell, Adare och Elanders. Började i föreningen som volontär och djurambulanschaufför 2011 och 2012 tog hon över rodret för Svenska Djurambulansen. Är sedan 2013 heltidsanställd.

Camilla är en mycket uppskattad ledare med djup kunskap om föreningen och brinner för att föreningen skall leva vidare.

Hon bor i ett hus på landet med sambon Johan och den ungerska vizslan Herman.

Regina Schwartz

Operativt ansvarig Sverige

Regina är anställd som föreningens operativt ansvariga. Hon har under nästan 20 års tid arbetat inom idéburen/ideell verksamhet och även haft operativt och strategiskt verksamhetsansvar inklusive ansvar för frivilligledare. Regina har under de senaste åren vidareutbildat sig inom transformativt ledarskap, ett förhållningssätt som hon tillsammans med sin administrativa kompetens tar med sig till föreningen.
Hon bor utanför Stockholm och vistas på sin fritid gärna i naturen, skog och hav. Regina har haft både hund och katt men tar just nu en paus efter ett smärtsamt avsked från familjens älskade Golden Retriever.

Josefine Hjalmarsson

Utvecklingsansvarig
Josefine är från 2020 anställd som utvecklingsansvarig, men har en bakgrund som chaufförsvolontär i föreningen sedan 2017. Hon har tidigare jobbat inom en rad olika branscher och då med försäljning, administration och ledning, som t ex marknadschef. Josefine är även utbildad fysioterapeut och friskvårdskonsulent för hund, samt djurvårdare med D9-kompetens. Hon bor på Västkusten med sambo, två adopterade border collie-blandraser och en hitte-kanin. Viktiga hörnstenar i livet är djur, natur, hälsa, böcker och vegansk mat. På fritiden umgås hon med sambo och djur – gärna på en tur med husbilen – och hinner även med att arbeta ideellt genom att vara jourhem för hemlösa hundar

Eva Carlsson

Administratör

Eva är anställd på kansliet och har innan Svenska Djurambulansen arbetat i många år på Televerket/Telia med orderhantering och administration. Eva har sambo och en vuxen dotter, och hon tränar gärna ett pass Tabata eller löser korsord på sin fritid.

Towe Johansson

Utvecklingsadministratör
Towe är projektanställd under 2020/2021 som utvecklingsadministratör. Projektets mål är att säkerställa dokumentation, rutiner och utveckling så att framtidens rekryteringsgrupper ska kunna arbeta så effektivt som möjligt, för att sökande kandidater ska få en professionell upplevelse och att för att godkända kandidater ska känna sig väl förberedda inför att ta jourpass. Att säkerställa och dokumentera rutinerna för on- och offboardingprocesserna syftar till att en ny chaufförsvolontär ska få en bra introduktion till föreningen och när den dagen kommer, också ett bra avslut. Projektet kommer även innefatta en efterlängtad uppdatering av jourhandboken, medarbetarenkäter, uppdatering av wikin och en intern organisationsguide.  Towe har varit med som volontär i föreningen sedan augusti 2020 i rollen som rekryterare och har nyligen tagit sin kandidatexamen i personal, arbete och organisation.