Testamentera

Länge leve engagemanget för djur i nöd! Ditt arv kan hjälpa djur i generationer. Genom att testamentera till Svenska Djurambulansen lever ditt engagemang för djur i nöd vidare. Här har vi samlat information om hur du går tillväga.

Hur går jag tillväga?

Ett testamente måste uppfylla flera kriterier för att vara giltigt. Nedanför finns en steg-för-steg-guide, och det finns även fyra mallar som du kan ladda ner och använda.

Så upprättar du ditt testamente, steg för steg:

Listan är för din egen skull och behöver inte bifogas till ditt testamente, eftersom dina tillgångar kan ändras med tiden.

Hur vill du att dina tillgångar ska delas upp? Du behöver inte specificera vem som ska få vad. Du kan välja att ange andelar av viss tillgång eller av dina totala tillgångar.

Saknar du personnummer till arvtagaren, ange då er relation och andra uppgifter, t ex adress. Är Svenska Djurambulansen arvtagare, då anger du organisationsnummer 802469-0409.

Skriv under med dagens datum och din egna signatur

Två vittnen ska bevittna din namnteckning vid samma tillfälle genom att underteckna testamentet.

Hitta en trygg förvaringsplats.

Beställ information

Vi på kansliet hjälper dig gärna om du har frågor! Du når oss på  073-230 33 31 eller kansli@svenskadjurambulansen.se
För att ha möjlighet att ta emot dina gåvor och ge dig som månadsgivare en bra service och kommunikation av vad dina gåvor går till (genom medlemstidning och nyhetsbrev), så behandlar vi dina personuppgifter enligt GDPR. Vi lämnar inte ut dina uppgifter till tredje part – utan endast till dem vi har samarbete med, eller är skyldiga att rapportera till. Läs mer i om vår integritetspolicy här.